Nieuwsbrief juli 2017

Nieuwsbrief juli 2017

Onderstaand kunt u weer wat activiteiten lezen die gepland staan voor de komende periode.

Van harte uitgenodigd!

 • Opening Christoffelwandelroute

 • Afbeelding invoegen

Deze opening vindt plaat op 29 juli a.s. U heeft hier al eerder bericht over ontvangen. Kijk op www.nlgo.nl bij activiteiten/agenda.

 Afbeelding invoegen

Afbeelding invoegen

 • Ledendag NLGO zaterdag  2 september 2017

   U wordt van harte uitgenodigd voor deze  ledendag op zaterdagmorgen 2 september a.s.

We gaan naar de Frieslandhoeve van Wim Backhuys  aan de Slikweg 6 te Kerkwerve.

Wim is oud Hoogleraar wetenschappelijke Filosofie aan de universiteit van Wageningen en  voorzitter van onze zustervereniging de Natuur- en Vogelwacht Schouwen-Duiveland.

Hij heeft de hele wereld over gereisd en van zijn reizen vele schatten mee genomen. Ook is hij in het bezit van duizenden antiquarische boeken over de biologie.

 

Het programma is als volgt:

 

09.30 uur: ontvangst in het museum met koffie en wat lekkers

10.00 uur: rondleiding door de Schouwse Schatkamer, Wim heeft boeiende verhalen over de natuur

11.30 uur: bezoek aan de Prunjepolder, deze ligt aangrenzend aan de boerderij

12.30 uur: einde programma.

 

Het aantal deelnemers is maximaal 26 personen.

Opgeven kan alleen via de website www.nlgo.nl  klik op aanmelden en vul het formulier in.

U krijgt een bevestiging van ontvangst en deelname.

 

 • Stem op de NLGO bij de Rabobank Clubkas Campagne!

  Rabobank Het Haringvliet zet ook dit jaar de Rabobank Clubkas Campagne in
  als dé manier voor vereniging en stichtingen om geld in te zamelen voor hun clubkas. Ook onze club doet mee aan de clubkasactie van de Rabobank.
  Help jij onze clubkas aan te vullen?

  Ben jij klant bij en ook lid van Rabobank Het Haringvliet? Stem dan tussen 1 en 30 september op onze club en steun daarmee onze clubkas! Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Hoe meer leden van de bank op onze club stemmen, hoe hoger het bedrag dat de Rabobank dit najaar op onze rekening stort. Als lid van Rabobank Het Haringvliet krijg je rond
  1 september een stemcode toegestuurd. Hiermee kun je op onze club stemmen via www.rabobank.nl/hhv.

  Dus stem op de NLGO in september!

 

 • Cursus zoogdieren leren kennen voor beginners

 

Wilt u wel eens weten welke vleermuizen er door uw straat vliegen en waar zij overdag verblijven? Komt uw kat wel eens met een muis thuis en bent u nieuwsgierig wat voor soort dat is? Deze cursus gaat over de zoogdieren van Voorne Putten en Goeree-Overflakkee.  We gaan ook naar buiten om zoogdieren te spotten!

 

De cursus bestaat uit drie avonden met theoretische lessen en praktische oefeningen. Deze avonden worden gegeven in het bezoekerscentrum Tenellaplas van het Zuid-Hollands Landschap bij Rockanje. Daarnaast zijn er twee excursies,één ís avonds en één ís morgens, in verschillende natuurgebieden op Voorne.

Deze cursus is bedoeld voor mensen die willen weten welke zoogdieren in hun omgeving in het wild voorkomen. Rond hun dorp of stad, in de berm of de wei, maar vooral ook in de fraaie duinen, bossen en wateren op en rond Voorne-Putten. Wilt u weten hoe vleermuizen zich oriŽnteren en met elkaar communiceren, hoe reeŽn zich voortplanten en welke muizen lekker zijn? Dan is dit een geschikte cursus voor u.

De docenten zijn enthousiaste en ervaren vrijwilligers van de plaatselijke IVN en KNNV afdelingen. Mede dankzij de medewerking van het Zuid-Hollands Landschap bedragen de kosten slechts € 35 per deelnemer. Het aantal deelnemers zal minimaal 10 en maximaal 20 zijn. Het cursus materiaal wordt u digitaal aangeboden. Tevens ontvangt u een boekje met beschrijving van leefwijze, uiterlijk en gedrag van 20 soorten zoogdieren.

De cursus wordt gehouden op de volgende data: woensdagavond 6 september, woensdagavond 13 september, zaterdagochtend 16 september, woensdagavond 20 september en woensdagavond 27 september. De avondprogrammaís duren van 19.30 uur tot 22.00 uur, de ochtendexcursie van 8.00 uur tot 10.00 uur.

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot Erik de Boer (0181-484661). Aanmeldingen voor de cursus kunnen vůůr 23 augustus 2017 gestuurd worden naar: cursus.knnv.ivn@gmail.com 

Voor het programma van de cursus kijk op www.nlgo.nl bij laatste nieuws.