Nieuwsbrief aug 2015

              Ledenbrief augustus 2015

 

Beste leden van de NLGO,

Hierbij willen wij u informeren over enkele activiteiten van de vereniging.

 

Leden dag op zaterdag 5 september

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

                                   

We gaan met de boot van Staatsbosbeheer naar de Veermansplaat in de Grevelingen, en maken daar een wandeling over dit weidse landschap en bekijken de flora en de vogels. De Parnassia zal zeker in bloei staan, dus neem een verrekijker en fototoestel mee. Het is een ochtendprogramma, we zijn rond de middag weer terug. Er kunnen 25 leden mee. Opgave via de website www.nlgo.nl is verplicht. U ontvangt een bevestiging van deelname en tijd van vertrek.

 

 

Vogels van Alaska en de Vogeltrek

Natuur fotopresentatie door Chris van Rijswijk op woensdag 23 september

Afbeelding invoegen

 

 

Aanvang 20.00 uur in de Overkant, Dijkstelweg 33 3253 TA Ouddorp

 

Chris van Rijswijk is een Rotterdamse vogelfotograaf, die met hart en ziel al jaren vogels vastlegt op de gevoelige plaat. Van deze mooie vogelfotoís zal hij voor de pauze wat laten zien van zijn meest recente reis naar Alaska. In het meest noordelijke puntje van de USA ligt het dorpje Barrow. Dit dorpje is onder vogelliefhebbers bekend omdat het de enige plek is ter wereld waar in juni de brileider is te vinden. Dat is dan ook het grote doel van zijn reis. Of het is gelukt? Daar kunt u naar komen kijken.

In ieder geval heeft hij de Grauwe- en Rosse Franjepoot, ijsgorzen en vorkstaartmeeuwen gefotografeerd.

Na de pauze zal Chris iets vertellen over het fenomeen de vogeltrek.

Waarom trekken vogels in het najaar naar het zuiden? Hoe weet een boerenzwaluw, na zijn overwintering in Afrika, de schuur te vinden waar hij is geboren? En waarom trekt de ijsvogel niet weg? Over vogeltrek zijn veel vragen. Tijdens deze presentatie gaat Chris in op de vele facetten van de vogeltrek. Zie voor een voorproefje alvast zijn website www.birdshooting.nl

Gratis toegang voor leden. Niet leden betalen 5 euro.

Opgave via de website www.nlgo.nl is verplicht.

 

    Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen      

 

 

Stemmen voor Clubkascampagne.

NLGO neemt deel aan deze activiteit.

 

Van 1 tot 30 september 2015 kunnen de leden van Rabobank Het Haringvliet hun stem uitbrengen op de club, die naar hun mening een extraatje verdient. Dit stemmen kan uitsluitend met een stemcode. Leden van onze bank ontvangen rond 1 september een brief met stemcode. Elk lid mag drie stemmen uitbrengen, waarvan maximaal 2 stemmen op dezelfde club. Alle verenigingen en stichtingen die stemmen krijgen, ontvangen een financiŽle bijdrage voor de clubkas, gerelateerd aan het aantal stemmen dat op hen is uitgebracht. De drie clubs met het grootste aantal stemmen worden dit najaar tijdens onze jaarlijkse ledenbijeenkomst in het zonnetje gezet.