Nieuwsbrief aug 2016

 

Ledenbrief augustus 2016

 

In deze ledenbrief treft u twee activiteiten aan waaraan u weer kunt deelnemen.

De eerste activiteit betreft de komende Ledendag en de tweede is een presentatie natuurfoto’s

die ook door niet leden bezocht kan worden.

 

 Afbeelding invoegenAfbeelding invoegen

 

3 september a.s. Ledendag

 

Op zaterdag 3 september houdt NLGO zijn jaarlijkse ledendag.

We gaan met elkaar een interessante en leuke fietstocht maken. We verzamelen om 9.00uur in de theetuin DE HALVE MAAN aan de Oostdijkseweg 19, 3252 LL te Goedereede.

Bij de theetuin kan men gratis parkeren.

Daar staat de koffie met wat lekkers klaar.

Na de koffie stappen we op de fiets (uiterlijk om 9.30uur) en maken we een mooie tocht door de Kwade Hoek en fietsen richting Haringvlietsluizen.

Fietsen meebrengen! Geen fiets, dan is huur in overleg mogelijk.

Tijdens de fietstocht maakt u kennis met de volgende onderwerpen: waar komt ons drinkwater vandaan, embryonale duinen, beweid schor, het slik als voedertafel, het getij terug in het Zuiderdiep? De kier van de Haringvlietsluizen, het droomfonds Haringvliet, weidevogels in de Oude Oostdijk.

Aanmelden via Krijn Tanis emailadres: k.tanis3@upcmail.nl

Er zijn geen kosten aan verbonden.

We zijn terug op het startpunt uiterlijk om 13.00uur.

Tip, kleding naar weersomstandigheden: handig om mee te nemen een verrekijker en drinken voor onderweg.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentatie natuurfoto’s van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

door Alexander Koenders

Afbeelding invoegenAfbeelding invoegenAfbeelding invoegen

 

Donderdag 22 september om 20.00 uur in de Overkant, Dijkstelweg 33 te Ouddorp

 

 

Gratis voor leden van de NLGO, niet-leden betalen 5 euro. Aan de zaal betalen

Aanmelden verplicht via de website www.nlgo.nl

 

 

De Utrechtse Heuvelrug loopt als een hoge zandrug van de Grebbeberg bij Rhenen tot aan het Gooimeer bij Huizen. De stuwwal met zijn bossen en heidevelden rijst op uit het vlakke agrarische landschap. Het zuidelijk deel van de Utrechtse Heuvelrug is aangewezen als Nationaal Park (ca. 10.000 ha). Naast de stuwwal horen ook de uiterwaarden van Amerongen bij het Nationaal Park. Het is een gebied van bossen, buitenplaatsen en 'bergen'. De fotograaf neemt ons mee naar het ontstaan, de bewoning en de natuur in verschillende gebieden op en rondom de heuvelrug. Natuurlijk is de presentatie niet alleen informatief, zij bevat ook beelden van dieren, die daar in diverse gebieden voorkomen. Vooral vogels hebben de aandacht. De nadruk zal liggen op de biodiversiteit versus menselijk handelen.

In het dagelijks leven is Alexander ondernemer en geeft hij leiding aan een ingenieursbureau dat zich o.a. bezig houdt met ecologie. "Naast mijn werk houd ik mij bij voorkeur bezig met natuurgerelateerde reizen in zowel binnen- als buitenland. Daarbij gebruik ik het vastleggen van deze momenten om mijn medemens het belang van een gezonde natuur in te laten zien, alsmede de impact van onze handelwijze.” Alexander is ambassadeur van het merk Olympus. Ook is hij oprichter van de website www.deeldenatuur.nl . Op deze site staan prachtige foto’s van veel Nederlandse natuurfotografen. Kortom, dit belooft een interessante avond te worden voor natuurbeschermers en -fotografen.

Na de pauze zal hij nog wat beelden laten zien van een van zijn laatste reizen.

Voor meer informatie: www.alexanderkoenders.com